Volkstuinvereniging 'De Wielewaal'
 
Een groene oase in Rotterdam-Zuid

Welkom op de website van Volkstuinvereniging De Wielewaal

De groene oase in het levendige Rotterdam-Zuid. Gelegen dicht aan de uitvalsweg A15, bereikbaar via de Groene Kruisweg (S102). 

Onze vereniging is opgericht in 1962 en bestaat uit zo'n 130 tuinen met een gemiddelde grootte van 300m2. De tuinen zijn voorzien van stromend water en riolering. De stroom wordt opgewekt door het zonnetje, mits je een installatie hebt. 

Op onze vereniging doen we alles samen. We zijn een sociale gemeenschap die bestaat uit leden uit alle sociale lagen van de bevolking en uit alle windstreken van de wereld. Zoals iedere vereniging draait alles om vrijwilligers. Je moet dus niet te beroerd zijn om je handen uit de mouwen te steken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je buurman/buurvrouw. Zo helpen we niet alleen onszelf, maar ook elkaar aan een heerlijke, groene plek waar je volop kan relaxen.  

Kom gerust eens een kijkje nemen en de sfeer opsnuiven op ons complex. Tijdens het seizoen (van 1 april tot 1 oktober) is het park voor niet-leden toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Het complex is te voet vrij te bezoeken. Voertuigen zijn verboden, met uitzondering van scootmobiels.  
 
 
 
Info